Brouwhoeve Blond

Bier Proeverij

Wil je echt een lekker bier proeven op Goeree Overflakkee??

Dan hebben wij iets moois voor je. Laat je verleiden door de looks van ons bier. Is het niet op tinder dan wel bij onze bier brouwerij. Wij showen ons bier op de brouwerij gelegen pal tussen Middelharnis en Oude Tonge alsof het de pasgeboren kroonprins is.

Breng een bezoek aan de bierbrouwerij de Brouwhoeve op Stad aan het Haringvliet. Op Goeree Overflakkee komen de zon, zee en culinaire hoogstandjes samen.
Geniet hier op Flakkee in Zuid Holland van de rust, de ruimte en heerlijke culinaire gerechten.

Bierproeverij Brouwhoeve

Van bolussen tot mosselen, van de typisch Flakkeese gerechten loopt het water in je mond. Jemig de pemig, wat lekker! En waar het hier om draait: Wat drink je als je kaas eet? Bier! Bij een zwaar diner? Bier! Bij een frisse lunch op een terras in Ouddorp? Bier! ’s Ochtends als je wakker word? Oké Oké, dan maar koffie. Toch: bier is de ideale drank bij alles behalve wakker worden.

Proef de Brouwhoeve Bieren

Uiteraard moet je boven de 18 jaar zijn, maar dat spreekt voor zich.

De bierproeverij biedt 6 verschillende biertypes met bijpassende hapjes.

Prijzen
  • € 19,95 p.p.
  • Genoemde prijs geldt voor een proeverij met een duur van 2 uur

Kom bier proeven in het gezelligste proeflokaal van Goeree Overflakkee

In het proeflokaal van de bier brouwerij kun je bier proeven op een manier waarop je dit nog nooit eerder deed. Want hoewel bier vandaag de dag hot is en het lijkt alsof niemand meer wat anders drinkt. Toch weten veel mensen nog niet wat ze drinken. Of beter gezegd, wat ze willen drinken. Dan is het goed om daar een idee van te krijgen, want het aanbod is gigantisch.
Bij de Brouwerij op Goeree Overflakkee ga je bier proeven en kom je meer te weten over deze bijzondere speciaal bieren. Je leert jouw eigen smaak kennen. Op deze manier ben je uiteindelijk steeds beter in staat om te benoemen wat je lekker vindt en leer je bier op waarde te schatten. Zo kun je de volgende keer met meer zelfvertrouwen de slijterij binnen stappen of zoeken op deze site, op zoek naar jouw perfecte bier.

Proeflokaal_S

Brouwhoeve Bieren

Niet om te gieten, maar om van te genieten

Wereld van Bier

Op ontdekkingsreis in de wereld van bier

Wanneer je meer te weten wilt komen over speciaalbieren, maar vooral wilt leren genieten in een gezellige omgeving, dan ben je bij de Brouwhoeve aan het juiste adres. Want bij de brouwerij word je meegenomen in de wereld van bier, op een manier die allesbehalve saai is. Je zult genieten van een beleving die van het moment van ontvangst tot aan de afsluiting, tot in de puntjes geregeld is. We leren je veel over bier, maar wellicht nog belangrijker, we leren je genieten. Dit doen we in een relaxte, informele sfeer. Zie het als een ontspannen middagje (of avondje) uit, waarbij je ook nog eens de kans krijgt je te verdiepen in de interessante wereld van bier.

De psychologie van het bierproeven

De mens walst het bier heen en weer in het glas en brengt het naar de gulzige mond. Men zuigt slurpend en piepend lucht aan, eerst hevig en daarna beetje per beetje, zoals een goudvis met uitgestulpte lippen. Wonderlijke geuren en smaken ontdooien het door burn-out en stress verkrampte lichaam langzaam. Het wordt stil vanbinnen. In uiterste concentratie sluiten de ogen zich. In de geest defileren veldbloemen, sappige jeneverbessen, citrusvruchten, de gistgeur, een zeevruchtenschotel aan de kust van Ouddorp met een bombardement van associaties: de schuimende zee van Ouddorp, zonovergoten bloementuinen, grasgroene weilanden, witte wolken jagen door de hemel van Flakkee.
Duizelend. Men slikt het bier voorzichtig. De tijd valt even stil. Het hele lijf tintelt. Men opent de ogen verkwikt en op het gezicht verschijnt een brede glimlach.
Blinkende medailles, stijlvolle etiketten en intellectuele bespiegelingen verhullen het ene feit dat echt belangrijk is: bier is voor alles plezier en emotie. Houdt je dit voor ogen, dan wordt bier iets makkelijks en iets heel persoonlijks.

Psychologie van het Bier
Bierproeverij_S

Proeven moet!! Het leven is vurrukkulluk…

Bier vind je lekker, of niet. Meer en moeilijker is het niet. Er is niks zo persoonlijk als smaak. Hiernaast spelen ook andere factoren mee. Een Saison bier smaakt nu eenmaal anders bij je thuis, dan op het terras in bijvoorbeeld Middelharnis… Of je combineert een speciaal bier bij een fout gerecht.

Natuurlijk is het altijd lachen wanneer iemand doorslaat met woorden. ‘Prachtig boeket, vind je ook niet? Die dansende zuren zorgen voor een geweldige balans.’  Tsssss…. Bij de Brouwhoeve maken we spatzuivere sapjes die het juist ook zonder verhaal prima doen.”

Bier laten walsen als een storm in een glas bier

Ruiken, even laten walsen, nog een keer de neus erin, een klein slurp momentje voor wat extra zuurstof bij de slok, alle hoeken van je mond laten zien, je meest interessante bierhoofd trekken, iets boeiends uitkramen in de trant van een stout neusje of een brutale afdronk en doorslikken. Want uitspugen in emmers van de Xenos is zonde.

Het is niet makkelijk om bier te omschrijven. Het kan zo veelzijdig zijn dat het moeilijk wordt je smaak in woorden te vangen. En als we het over smaak hebben, hebben we het dan over je persoonlijke smaak of over een objectieve kijk op bier? Dat zijn twee verschillende dingen.
Misschien vind je een bepaald biertje niet lekker, maar dat betekent natuurlijk niet automatisch dat het bier slecht is. Daarom staat het woord lekker niet in het lijstje basisbegrippen over proeven. Dit lijstje is bedoeld voor diegene die een stapje verder willen dan een bier als lekker of niet lekker te classificeren. Of het een slobber is geïmporteerd uit China of een low-budget bier gemaakt van extracten of een hoog aangeschreven bier uit de huppelepup regio.

Bier op de verkeerde temperatuur, is als een zomervakantie in Ouddorp zonder zon!

BierStormGlas_S
Niet gieten maar genieten

Met de hakken in de bagger zonder te veel blablabla.

En… niet lullen maar drinken, niet gieten, maar genieten.

Wij houden niet van overdreven geneuzel van organoleptisch proeven en interessant gedoe onder betweters en onbenullen die meer aan bier onzin uitbraken dan ze in een heel jaar aan meuk naar binnen werken. Sjonge jonge, er word wat af geouwehoerd bij die biero’s. (“euhhh… ik proef dauwgetrapte vlierbessen, een biologisch zoethoutje en een vleugje
gedroogd gras onder de oksels van oma”
). Bah, en geen smerig gespuug en gesmak om ons heen wat in heel Zuid-Holland te horen is! Ranzige geluiden maak je maar in je eigen tijd.
En ook niet te veel geouwehoer erbij. Voorbeeld: dit is een bier met een vleugje kaneel, frambozen en rozemarijn. De afdronk laat een sprankelende, fluwelen tinteling in je mondholte achter, die jarenlange rijping in een robuust eikenhouten bourbon vat verraadt.
Wat een flauwekul. We hebben het toch gewoon over gegist gerstenat? Bij de Brouwhoeve komen er geen ingrediënten om de hoek kijken die nooit in de buurt van het bier geweest konden zijn. Lavendel, rozemarijn, peren, appels, dadels, verzin het maar.

Al onze bieren worden getest door onze professionele achterban die het echt kunnen weten dus bij de Brouwhoeve geen  abracadabra van allerlei bizarre smaaktonen welke we je langs je verfijnde huigje duwen.

Bier proeven, veel meer dan even wat wegklokken

Een van de mooie aspecten van bier is ongetwijfeld het vermogen om de drinker van het edele vocht ertoe aan te zetten om met zijn tafel (of toog) genoot een fenomenaal gesprek op gang te brengen. Wanneer het bier dan blijkt over een mooi “karakter” te beschikken kan dat het gesprek enkel naar een hoger niveau tillen. Het lijkt wel of men probeert om steeds de kwaliteit van het gesprek in balans te brengen met de kwaliteit van het bier.

Hoe al die aroma’s in je bierglas komen? Wel, laat ik het erop houden dat dit nog altijd stevig onderzoeksgebied is en dat, om daar maar een slokje van te snappen, een stevige chemische achtergrond een must is. Ik drink het wel en ik hou best van een glaasje (of twee, of drie), maar als mensen met termen als ‘houttonen’ en ‘malolactische fermentatie’ beginnen te gooien, maak ik dat ik wegkom.

Het proeven van bier is niet zomaar een kwestie van veel goudgele rakkers nuttigen en dan een kenner zijn. Het glas aan je lippen zetten, kantelen en gaan!

Brouwhoeve Bier Proeven

Brouwhoeve Bieren

Die moet je proeven!

Boek een proeverij bij Brouwhoeve

En voor nu: Hop hop, reserveer een proeverij bij de Brouwhoeve!

We hebben alleen maar moois voor jullie schuimbekken in petto. Grote, nee, hele grote kans dat je de bieren van Brouwhoeve ook lekker vindt!