Brouwhoeve Dubbel

Een traditioneel bier in Belgische stijl gebrouwen met donkere kandijsuikers.  Mooi bier met een aantrekkelijke robijnrode kleur. De warmte van kruidnagel, kaneel, zoethout. Een complexe combinatie van kruidnagel en anijs wordt bekroond met een mooie schuimkraag. De diepe kruidnagelsmaak van de eerste slok vloeit over in een zachtere karamelsmaak. Heerlijke hoparoma’s en tonen van banaan komen vrij uit de Brouwhoeve Dubbel.

Brouwhoeve’s Dubbel, donker en kruidig

De nagisting gebeurt bij onze Dubbel op de fles. Dat zorgt voor die frisse rijke smaak en dat fraaie aroma. Brouwhoeve Dubbel proef je met al je zintuigen, waardoor je optimaal geniet van kleur, geur en smaak. Eerst schenk je het uit in een glas, bewonder je de schuimkraag en de fraaie roodbruine kleur. Vervolgens ruik je het volle zachte aroma. Je neemt een slok en proeft het rijk moutige karakter. Tenslotte geniet je van de lichtzoete afdronk. Een speciaalbier waarvan je hoopt dat de fles nooit leeg gaat…

Brouwhoeve’s Dubbel is zoet en weinig bitter

Dubbel bier is een biersoort waarbij tijdens het brouwproces meer graan wordt toegevoegd. Dit zorgt voor meer suikers en dat heeft weer een hoger alcoholpercentage tot gevolg. De smaak is zoet en weinig bitter. Hoe komt dubbel bier dan wel z’n naam? Vroeger werd met kruizen op de vaten aangegeven hoe zwaar het bier was dat er in zat. Niet iedereen kon lezen, maar zo begrepen ze allemaal wat er bedoeld werd. Voor dubbel bier werden twee kruizen gebruikt.

Dubbel bier kent zijn oorsprong bij onze zuiderburen in België. Wij gaan even helemaal terug naar de Middeleeuwen. Monniken brouwden in het klooster al bier. Zij maakten biersoorten met verschillende hoeveelheden alcohol. Nu kennen wij deze abdijbieren als dubbel, tripel en gerstewijn.

Bier Details

Alcoholpercentage: 7%
Mout: Vienna en Red Crystal
Hop: Magnum en Strisselspalt
Gist: SafAle S04
EBC (kleur): 65
EBU (bitterheid): 28
Drinktemperatuur: 6-8°C

Bier & Spijs tip

Schenk deze prachtige Dubbel bier in en drink het bij:

  • een goed vleesgerecht, liefst gegrild,
  • een wild stoofschotel,
  • of bij het nagerecht met overheerlijke chocolade truffels.
Dubbel Bier vlees
DubbelTruffle_S

DUBBEL BIER & ETEN

Dubbel bier is zoeter dan pils en heeft over het algemeen een iets zachtere, moutigere smaak en een fruitige en karamelachtige afdronk. Door deze speciale smaken is dit bier ook erg lekker ín en bij diverse gerechten. Kortom, wat eten wij bij dubbel bier?

  • Vlees, en dan hebben we het over veel én gegrild vlees. Denk bijvoorbeeld aan Mexicaanse of Argentijnse stukken vlees. Hertenbiefstuk met rode biet en blauwe kaas.
  • Geitenkaas is ook heel goed te combineren met een dubbel bier. Dit volle bier laat ruimte over voor de sterkte geitenkaas smaak.
  • Op zichzelf al een traktatie: chocolade truffels. Met een dubbel biertje erbij al helemaal een feest.