Brouwhoeve Stout

Met een mooie donkere schuimkraag lijkt het alsof je espresso in een glas schenkt. Je proeft chocolade en koffietonen door de geroosterde moutsoorten. Door de toevoeging van bruine suiker (Cassonade) heeft dit bier een zoetzachte vanilletoon waardoor het geheel in balans komt.

Brouwhoeve’s Imperial Stout, echt stout

Kenmerkend voor het bier zijn de gebrande mouten die de karakteristieke donkere kleur geven. Daarnaast zorgen de verschillende moutsoorten voor het licht geroosterde aroma, de milde karameltonen en een hint van verse koffie met aan het einde een zacht bittere afdronk

Brouwhoeve’s Imperial Stout heeft tonen van sterke koffie

Stout bier is een sterkere variant van porter bier. ‘Stout’ is dan ook het Engelse woord voor sterk of krachtig. Tegenwoordig is het verschil in sterkte tussen porter en stout minder duidelijk dan vroeger. Stout bier komt oorspronkelijk uit Engeland. In het Engels betekent stout, vrij vertaald, sterk of krachtig. Het heeft dus niets met het Nederlandse woord stout te maken. Vroeger was een stout biertje altijd sterker dan porter.

Bier Details

Alcoholpercentage: 6,5%
Mout: Pilsmout, Palemout, Cara’s en Mroost
Hop: Chinook, Styrian Golding
Gist: Bry97
EBC (kleur): 65
EBU (bitterheid): 28
Drinktemperatuur: 6-8°C

Bier & Spijs tip

Een goeie Stout verdient een bijpassend gerecht. Probeer eens:

  • wild vlees, goed gemarineerd en gegaard,
  • een bosvruchten gerecht,
  • of een heerlijk toetje van chocolade.
Choc Stout Bier
ImperialStout

Imperial Stout BIER & ETEN

Dit donkere bier is wat zwaar en redelijk bitter. Smaken die je terug proeft zijn koffie, donkere en bittere chocolade en soms karamel. Dit uitgesproken bier kan heel lekker zijn bij de juiste gerechten. Kies hierbij voor robuuste smaken.

  • De uitgesproken smaak van stout past heel goed bij wild vlees zoals bijvoorbeeld hertenbiefstuk maar denk ook aan konijn of fazant.
  • Een fruittaartje is ook erg lekker met stout bier. De tegengestelde smaken zorgen er juist voor dat het samen zo goed smaakt.
  • Lekker bij Pure chocolade, chocolade brownies of een whiskey-mousse