Brouwhoeve Blond

Workshop Bierbrouwen

Welkom bij de workshop bierbrouwen

Altijd al willen weten hoe het is om zelf bier te brouwen? De creatie van iets moois met de spanning van het wachten op het eindresultaat. De gezelligheid, de emotie, de creativiteit. Plannen om zelf te gaan brouwen? Of gewoon zin in een gezellige dag aan de Costa Blanca? Dan is de workshop bierbrouwen echt iets voor jou!

 

Leer zelf bier brouwen

Weet je echt alles al over bier, dan is deze workshop voor jou misschien gesneden koek. Maar drink je af en toe graag een speciaal biertje bij een restaurant in bijvoorbeeld Calpe, dan wil je wellicht meer weten over de achtergrond van dat biertje en houd je de roerstok graag zélf een keer vast? Laat je verrassen en brouw samen met je vrienden, collega’s of teamgenoten zelf je eigen bier!

Leer je eigen bier brouwen bij Brouwhoeve

Een perfecte activiteit voor volwassenen.

Prijzen & Tickets
  • € 98,00 p.p.
  • Genoemde prijs geldt voor een hele brouwdag

Bedrijfsuitje of familiedag

Tijdens een brouwdag werkt de hele groep door elkaar en leert ondertussen een heleboel. Daarom is dit arrangement ook zo leuk voor bedrijven of families! De brouwer leidt iedereen op ontspannen wijze door het brouwproces. Een Tripel, Stout of een Weizen? Iedereen mag zelf een recept kiezen om te maken. Een leuke dag met een heerlijk resultaat!

Bierbrouwen bestaat uit vele aspecten en er dient rekening te worden gehouden met veel onderwerpen. Hygiëne is een groot onderwerp, maar ook smaak en het combineren van smaken. Daar komt de creativiteit om de hoek kijken. Geef je creativiteit de ruimte en start met het brouwen van een eigen bier. (En niet 1 waar je alleen maagzuur van krijgt) In de workshop gaan we niet alleen zelf brouwen, maar ook veel proeven. Wie is de grootste bierkenner in jullie groep? En waar moet je eigenlijk op letten als je een bier goed wil beoordelen?

  • Voor de workshop bierbrouwen maximaal 12 deelnemers.
  • Aanmelden mogelijk als individu en als groep.
  • Duur: de workshop begint om 10.00 uur en eindigt rond 17.00 uur.
  • Inclusief koffie, thee, frisdrank, hapjes, lunch.
Brouwhoeve_workshop3_S

Brouwhoeve

Voor mensen die van bier houden

Brouwhoeve Workshop Bierbrouwen9

Brouw je eigen bier bij Brouwhoeve

Doe een brouwschort om en geniet van de geur van mout, hop en kruiden die brouwerij Brouwhoeve vult. In grote ketels wordt hier op de ouderwetse manier bier gebrouwen. Duik samen met vrienden of familie onder in de brouwerij en maak in één dag een eigen biertje. Proost!

Eén hele dag lang neemt de brouwer van Brouwhoeve de hele groep op sleeptouw. Hij laat iedereen op een duidelijke manier kennis maken met alle stappen van het oeroude bierbrouwen. Met het recept als leidraad gaat de groep zelf aan de slag met het brouwproces. Het geheim is de samenstelling van de mouten, hoppen, gisten en kruiden. Hoe maakt de brouwer het lekkerste bier? Alle geheimen komen hier aan het licht! Aan het eind van dag neemt ieder drie grote flessen bier mee voor thuis. Of laat ze nog even rusten voor meer smaak en haal ze na zes weken op.

De workshop bierbrouwen duurt een hele dag. En natuurlijk roer je niet 7 uur lang door een ketel, maar je leert meteen hoe het proces van het brouwen van bier werkt, vanaf de grondstoffen tot het drinken. En dat drinken, dat moet je leren. Maar we gaan niet overdrijven hoor. Hoe langer het bier tussen je wangen klotst, hoe smeriger het wordt.

Dus gaan wij niet alleen brouwen, maar ook leren proeven. Waar moet je op letten, hoe beoordeel je het bier en met welk voedsel zou je het bier kunnen combineren? In de workshop bierbrouwen leer je de basisprincipes van het bierbrouwen en maak je samen met je vrienden, collega’s of teamgenoten je eigen speciaalbier. Welk bier dat wordt, bepaal je zelf!

Brouwhoeve_Workshop4_S
Brouwhoeve Workshop Bierbrouwen

Je eigen recept bij deze workshop

Natuurlijk afhankelijk van het seizoen, maar je bepaalt zelf welk bier we gaan brouwen. Een aromatische IPA, een moutige Stout of een droge Saison? En moet je biertje lekker bitter worden of juist zacht? Voorafgaand aan de workshop geef je zelf aan welk biertype je wilt brouwen. Brouwhoeve zorgt voor de rest!

Echt brouwen

In de workshop bierbrouwen ga je alles doen wat een echte brouwer ook doet. Je leert hoe je de mout moet schroten, hoe maischen werkt en wanneer je de hop moet toevoegen. In tegenstelling tot veel andere workshops werken we dus niet met een kant-en-klaar-pakket, maar gaan we samen een ambachtelijk, volmout brouwsel maken.

Veel proeven

Natuurlijk ga je in de workshop ook veel proeven: 6 bieren in totaal maar liefst. Wie is de grootste bierkenner in de groep? Wie onderscheidt een dubbel feilloos van een Stout? En waar moet je eigenlijk op letten als je een bier goed wil beoordelen? Kan je speciaal bier onderscheiden van pils, tja das toch in de volksmond het colaatje onder de bieren. (Heb ik niet verzonnen)

Je eigen gebrouwen bier!

Na een week of 6 is het zover: je bier is gebotteld en klaar voor consumptie. Hoe is de smaak? Oordeel zelf! Elke deelnemer aan de workshop krijgt minimaal 6 flesjes van zijn zelf gebrouwen bier. Deelnemers uit Benissa en omgeving kunnen dit zelf komen ophalen. Voor deelnemers verder weg, sturen we de bieren op.

Brouwhoeve Workshop Bier
Brouwhoeve_Workshop5_S

Workshop bierbrouwen

Work hard, play hard.

Vol energie en enthousiasme werken we hard en zijn we trots op wat we maken. Maar we waken ervoor onszelf te serieus te nemen. We spelen spelletjes, lachen ontzettend veel, luchten ons hart en maken veel (slechte) grappen. Daarmee houden we elkaar scherp en zorgen we voor balans.

Want de mensen maken ons uniek. Wereldwijs met Flakkeese wortels: we gaan voor de top, maar staan wel met beide benen op de grond. We brouwen bieren niet om prijzen te winnen. En we gaan niet continu bieren insturen en naar ieder bijeenkomst om de juiste handen te schudden. Eigenlijk houden we niet eens echt van dergelijke nep aandacht.

Wiele komme van Goeree Overflakkee en we houden van bier. Alle bieren… oak Spaense.‘ 

En daarom brengen wij mensen graag samen door het organiseren van proeverijen en workshops. Zonder pretenties en vol overgave. Samen versieren we het leven! Dat doen we met ons bier. Zo sta je als brouwer niet alleen in verbinding met je doelgroep, maar sta je er middenin. En kun je horen, zien en begrijpen wat er speelt. Mooie speciaal bieren brengen we in een hechte samenwerking met onze klanten tot leven.  Met ons hoofd en met ons hart, door de mouwen op te stropen en te knallen.